grof zout


grof zout 1.0

zout met een grove kristalstructuur dat onder meer geschikt is om spijzen te bereiden, in te maken e.d.

Algemene voorbeelden


De producten van Salt Specialties worden geëxporteerd over de hele wereld. Deze producten omvatten een breed spectrum van korrelgrootten, variërend van microscopisch klein tot grof zout.

http://www.akzonobel.com/saltspecialties/nl/overons/inleiding/,

Tafelzout is zeer fijn gemalen. Meestal is er een antiklontermiddel aan toegevoegd. Grof zout kan bestaan uit de hele kristallen.

http://www.breizh-import.nl/images/Culinaire%20Saisonnier_%20Alles%20over%20Zout.pdf,

Grof zout helpt bij het marineren. Gebruik het om vis of aubergines (bijvoorbeeld) in te wrijven, om ze dan onder een gewicht vocht te laten afgeven. Het voedsel wordt er steviger door. Met fijn zout lukt dat niet en kruipt de zoute smaak te snel in het voedsel. Bakken in zoutkorst en dergelijke kan alleen met grof zout.

http://www.foodlog.nl/artikel/culinair_ontdekt_zout_2/,

Nu is er op de markt een zee aan zoutsoorten die niet gejodeerd zijn [...]. Meestal is dat zeezout (uit zeewater gewonnen) [...]. Helaas gaat het dan meestal om grof zout. Veel koks schrijven dat soort zout ook voor, vooral om het bijvoorbeeld op het laatste moment over het voedsel te strooien, met name voor het knapperige effect [...]. De hoeveelheid zout die je daardoor binnen krijgt is dan onredelijk groot. Alleen het opgeloste deel van het zout geeft smaak, en bij grof zout is dat maar een fractie van het toegevoegde zout. De rest gaat zonder iets bij te dragen aan de smaak wel mee naar binnen en draagt zo bij aan de totale zoutinname.

http://www.hartpatienten.nl/hartopinie/fijn-zout-2,

Vaste verbindingen